Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Αστυνομία φορά κι ένα καιρό.

 Μιά φορά κι έναν καιρό, το αφήγημα του «καλού αστυνόμου» και του «κακού μαφιόζου ή κλέφτη» έστεκε. Είχαν πείσει τον μέσο Έλληνα ότι, πράγματι, η αστυνομία ενεργεί υπέρ του πολίτη. Είναι το στήριγμα του. Τον υπερασπίζεται σε δύσκολες καταστάσεις. 

   Κάποτε μαζευτήκαμε όλοι μαζί και αποφασίσαμε ότι η αυτοδικία δεν πρέπει να επικρατήσει, καθώς θα συνεχίζαμε να σφαζόμασταν σαν τα ζώα. Και ότι έπρεπε να επικρατήσει ο νόμος. Και, πως θα γινόταν αυτό χωρίς τα όργανα που θα τον επέβαλαν; Πώς περάσαμε από μια πράγματι «ρομαντική» ιδέα, σε αυτόν τον πόλο έλξης γλόμπων φασιστών; (Εδώ οφείλω να πω ότι έχω γνωρίσει και εξαιρετικά άτομα μέσα στην αστυνομία, οι οποίοι πίστεψαν σε αυτήν την ρομαντική ιδέα και τώρα τα λεφτά είναι πολύ λίγα για να μπορέσουν να αποδράσουν). 

   Κυριολεκτικά, έχω ακούσει από οικογενειακούς φίλους τις εξής φράσεις: «Ναι ρε σου λέω, αφού μας λένε “Μην γυρίσετε πίσω αν δεν φέρετε είκοσι κλήσεις. Τι να κάνω εγώ;”» Και «Δεν μπορώ να χτυπάω τους διαδηλωτές, δεν μου πάει η καρδιά. Τίποτα κακό δεν κάνουν οι άνθρωποι! Το δίκιο τους προσπαθούν να βρούν! Αλλά είναι μπροστά ο υπαστυνόμος και μας κοιτάει καλά - καλά!» 

   Όμως, δεν γράφω αυτό το κείμενο για να ξεπλύνω τις δέκα εξαιρέσεις από τον στερεοτυπικό φασίστα που πυροβολεί παιδιά επειδή τα είδε να φορούν κουκούλα! Απλώς καταλαβαίνετε όλοι, πως, πάντοτε στον κανόνα υπάρχει και μια, ή και μισή εξαίρεση. Γράφω αυτό το κείμενο για να σταματήσει ο κόσμος να θεωρεί ότι ο αστυνομικός δεν είναι παρά μια ομάδα πίεσης και καταπίεσης του λαού. Ένας προδότης της τάξης του, ένας προδότης της χώρας του! 

   Η ρομαντική - όπως προείπα - «copaganda», που θέλει τους γενναίους και αγέρωχους αστυνομικούς να βάζουν την ζωή τους σε κίνδυνο για την ασφάλεια μας, που η Αμερική έχει δώσει δισεκατομμύρια για να δημιουργήσει μια καλή εικόνα για τα σώματα ασφαλείας της και για να κρύψει τόσα χιλιάδες εγκλήματα κατά των μειονοτήτων, των ομοφυλόφιλων, των γυναικών, των φτωχών, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια πολύ καλοστημένη φάρσα. Ένα θέατρο. 

   Στην πραγματικότητα, λίγο να σκάψεις, θα βρεις εκατομμύρια παραδείγματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με αστυνομικούς που δωροδοκούνται για να κάνουν τα στραβά μάτια ή για να ψευδορκίσουν, που κλέβουν καταστήματα (όπως έγινε προχθές στο κέντρο της Αθήνας), που συνεργάζονται με μαφιόζους και λοιπούς παρακρατικούς μηχανισμούς, που σκοτώνουν ανθρώπους με ρατσιστικά κίνητρα κ.λπ 

   Η αστυνομία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας μοχλός του κράτους, του παρακράτους και των αφεντικών και πλουσίων. Οι αστυνομικοί είναι οι προδότες της τάξης τους. Καθώς όταν φωνάζουμε στις πορείες κι αυτοί μας πετούν αύρα και δακρυγόνα στο πρόσωπο, όταν μας χτυπούν, όταν μας σκοτώνουν, εμείς φωνάζουμε και για αυτούς.

    Γιατί εμείς, σε σύγκριση με αυτούς, δεν ξεχάσαμε που ανήκουμε. Δεν ζούμε με παραισθήσεις και ψευδαισθήσεις, κι ας έχουμε φάει τόσα χημικά στις διαδηλώσεις! Εμείς πολεμάμε για όλους. Για ένα ομορφότερο, πιο εύκολο αύριο. Εκείνοι πολεμούν τους πάντες, για λογαριασμό των ολίγων. Για ένα χειρότερο, δυσκολότερο και πιο ζοφερό μέλλον.

   Κι όσον αφορά τους υποστηρικτές αυτών που τάχα μου είναι εδώ για να μας υπηρετούν αλλά μας σκοτώνουν, ένα έχω να πω. Μην αναρωτιέστε που θα πάμε αν συμβεί κάτι. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν υπάρχει τέτοια επιλογή. Είδαμε και την κοπέλα που ήρθε πριν λίγους μήνες, να ζητήσει βοήθεια, γιατί φοβόταν τον πρώην της. Τελικά, την σκότωσε ακριβώς έξω από το αστυνομικό τμήμα. Ή το άλλο περιστατικό, όπου μια κοπέλα πήρε τηλέφωνο και ζήτησε, επειδή φοβόταν, να στείλουν ένα περιπολικό. Και η απάντηση της (γυναίκα προς γυναίκα… Θα έπρεπε να καταλάβαινε παραπάνω…) κυρίας που σήκωσε το τηλέφωνο: «Δεν είναι ταξί το περιπολικό κυρία μου»! 

   Για να μην αναφερθώ στις χιλιάδες κοπέλες που έρχονται στο τμήμα κάθε χρόνο για να καταγγείλουν τον βιαστή τους, και γίνονται αντικείμενο χλευασμού από τους αστυνομικούς! Μην ξεχνάμε και την σύνδεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» με την αστυνομία. Όταν ο Ρουπακιάς δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα, είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν «Δικός σας είμαι!» Οι αστυνομικοί που έκαναν εμπόριο λευκής σαρκός και ναρκωτικών, οι χιλιάδες αστυνομικοί που πουλούν προστασία σε μπαράκια όλης της ελληνικής επικράτειας κ.ο.κ

   Τα παραδείγματα, δυστυχώς, είναι πολλά. Τόσα πολλά που, όσο και να θέλουν οι υποστηρικτές σας να σας ξεπλύνουν, το αίμα δεν φεύγει από τα ρούχα σας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου